Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Costești

COMUNA COSTEȘTI

Comuna Costești se află în partea de nord-vest a județului, în zona cursului superior al râului Bahluieț, afluentul său Bahluiețul Rece trecând prin comună. Este străbătută de șoseaua națională DN28, care leagă Târgu Frumos de Pașcani.

Comuna Costești este compusă din două sate: Costești care este sat reședința și satul Giurgești.

Două obiective din comuna Costești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul este situl arheologic de la „Cier”, sit ce cuprinde vestigii din eneolitic. Celălalt, clasificat ca monument de arhitectură, este biserica de lemn „Sfinții Voievozi” (1777) din satul Costești.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Costești se ridică la 1.743 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 1.876 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,93%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,24%).

Comuna Costești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul Aurel Doacă, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2012.

Despre

Primar: Aurel Doacă

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?