Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Cozmești

PRIMĂRIA COZMEȘTI

Comuna Cozmești se află în extremitatea sud-estică a județului, la limita cu județul Vaslui, pe malurile pârâurilor Moșna și Podoleni. Este deservită de șoseaua județeană DJ244G, care o leagă spre est de Gorban. Comuna Cozmești se învecinează la nord cu comunei Moșna, la sud – vest cu comunei Drânceni din  judeţul Vaslui, la est cu comuna Gorban și la Vest cu comuna Bunești – Averești din judeţul Vaslui.

Comuna Cozmești are în componență trei sate: Cozmești care este sat reședință și satele Podolenii de Jos și Podolenii de Sus.

Două obiective din comuna Cozmești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul este un sit arheologic, aflat în punctul „La Iezătură”. Celălalt obiectiv, clasificat ca monument de arhitectură, este Biserica „Sfinții Voievozi” (1909) din satul Cozmești.

Conform ultimului recensământ efectuat în 2011, populația comunei Cozmești se ridică la 2.664 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.166 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (92,15%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (92,12%).

Comuna Cozmești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul, Petrică Baltag, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016.

 

 

 

 

 

 

Despre

Primar: Petrică Baltag

Contact primărie:

Video

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?