Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Grozești

COMUNA GROZEȘTI

Comuna Grozești se află la marginea sud – estică a județului, la granița cu raioanele Nisporeni și Ungheni din Republica Moldova, pe malul drept al Prutului și pe cel stâng al Jijiei. Este străbătută de șoseaua județeană DJ249, care o leagă spre sud-est de Gorban și spre nord-vest de Prisăcani, Țuțora, Ungheni și Victoria.

Vecinii comunei sunt: la nord comuna Prisăcani, la est Republica Moldova, la sud comuna Gorban și la vest comuna Răducănen

Comuna Grozești este compusă din trei sate: Groze;ti care este sat reședință și satele Colțu Cornii și Sălăgeni.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Podoleni a județului Fălciu și era formată doar din satul de reședință, având 420 de locuitori. În comună exista doar o biserică. La acea vreme, pe teritoriul actula al comunei mai funcționa, în aceeași plasă, și comuna Sălăgeni, formată din satele București, Colțu Cornii și Sălăgeni, având în total 650 de locuitori. Aici existau două biserici și o școală. În comuna Grozești se află cotul Sălăgeni, arie protejată de tip acvatic unde sunt protejate unele specii de pești.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Grozești se ridică la 1.769 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 1.863 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,23%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (97,06%).

Comuna Grozești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul George Cristea, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016.

 

Despre

Primar: George Cristea

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?