Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Horlești

PRIMĂRIA HORLEȘTI

Comuna Horlești se află în centrul județului. Este străbătută de șoseaua județeană DJ248B, care o leagă spre nord de Lețcani, Rediu și Vânători  și spre sud de Voinești

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna nu exista, satele ei (Horleștii Domniței, Horleștii Catolici, Bogdănești și Scoposeni) făcând parte din comuna Cucuteni din plasa Stavnicu a județului Iași. În 1931, satele Horlești, Bogdănești și Scoposeni făceau parte din comuna Voinești. Singurul obiectiv din comuna Horlești inclus în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monument de interes local, clasificat ca monument de arhitectură, este biserica „Sfântul Ioan” din satul Bogdănești, construită în 1822.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Horlești se ridică la 2.983 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.065 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,14%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (58,36%), cu o minoritate de romano-catolici (37,51%).

Comuna Horlești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Mihai Cadar, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2008.

 

 

Despre

Primar: Mihai Cadar

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?