Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Lungani

LUNGANI

Comuna Lungani se află în vestul județului, la limita cu județul Neamț. Este străbătută de șoseaua județeană DJ282E, care o leagă spre nord de Bălțați și spre sud de Sinești, Mădârjac și Țibana.

Comuna Lungani are în componență patru sate: Lungani care este sat de și satele Crucea, Goești și Zmeu.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna purta denumirea de Sârca, făcea parte din plasa Cârligătura a județului Iași și era formată din satele Sârca, Budăile, Lungani, Crucea, Cosițeni, Mădârjești și Goești, având în total 3.519 de locuitori. În comună existau 5 biserici, 3 școli, 4 mori de apă și 2 de aburi. Comuna Bălțați a fost reînființată după al Doilea Război Mondial, comuna Lungani căpătând apoi alcătuirea actuală. În 1950, ea a fost transferată raionului Târgu Frumos și apoi (după 1956) raionului Pașcani din regiunea Iași.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Lungani se ridică la 5.854 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 5.061 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (63,2%), cu o minoritate de romi (31,82%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (94,16%). Pentru 4,97% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Comuna Lungani este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Ioan Corobuță, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din octombrie 2020.

Despre

Primar: Ioan Corobuță

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?