Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Mădârjac

Comuna Mădârjac

Comuna Mădârjac se află la marginea sud-vestică a județului, la limita cu județul Neamț pe malurile râului Sacovăț. Este străbătută de șoseaua județeană DJ282E, care o leagă spre nord-vest de Sinești, Lungani și Bălțați și spre sud de Țibana. Comuna Mădârjac se învecinează la nord cu comunele Popești și Sinești, la est cu Voinești și Dumești, la sud cu Țibana și la vest cu Sinești și județul Neamț.

Comuna Mădârjac este compusă din 3 sate: Mădârjac, satul de reședință al comunei și satele Bojila și Frumușica.

Comuna Mădârjac este atestată documentar din anul 1748, an în care s-a ridicat biserica din lemn din satul Mădârjac. Denumirea localității provine de la numele primului om stabilit în această așezare, și anume Mihail Mădârjac.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Mădârjac se ridică la 1.587 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 1.554 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,09%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,9%).

Comuna Mădârjac este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul Dan Ghebuță, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016.

Despre

Primar: Dan Ghebuță,

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?