Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Mironeasa

PRIMĂRIA MIRONEASA

Comuna Mironeasa se află în partea de sud a județului și este deservită exclusiv de drumuri comunale, care o leagă spre est de Mogoșești și spre sud de Șcheia.

Comuna Mironeasa se află la o distanță rutieră de cca. 36 km de municipiul Iași.

Vecinii comunei sunt: la nord comuna Voineşti, la vest comuna Ţibana, la sud – vest comuna Ipatele, la sud – est comuna Şcheia, la nord – est comuna Mogoşeşti.

Comuna Mironeasa este compusă din 3 sate: Mironeasa, Schitu Hadâmbului şi Urşiţa. Mironeasa, satul de reşedinţă de comună datează ca aşezare din anul 1820.

În comuna Mironeasa se află Mănăstirea Hadâmbu. Este un complex monastic fortificat, construit pe la jumătatea secolului al XII – lea. Această mănăstire va ajunge cu timpul în ruină, reînființată și repictată în anul 1991. În unele documente domnești este menționat că în anul 1659 voievodul Gheorghe Ghica i-a dăruit lui Iani Hadâmbu – fost chelar – un loc în pădurea Iașilor, la Dealul Mare pentru a construi o biserică așezarea primind numele ctitorului ”Hadâmbu„.

Conform ultimului recensământ populația comunei Mironeasa se ridică la 4.521 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior când se înregistraseră 4.333 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (88,65%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (91,82%).

Ziua comunei Mironeasa – prima duminică după 15 august

Comuna Mironeasa este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Elena Curcudel, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2004.

 

 

 

 

 

Despre

Primar: Elena Curcudel

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?