Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Miroslovești

Comuna Miroslovești

Comuna Miroslovești se află în extremitatea vestică a județului, la limita cu județul Neamț, pe malul stâng al râului Moldova. Este străbătută de șoseaua națională DN2, care leagă Romanul de Suceava. Din acest drum, la Miroslovești se ramifică șoseaua județeană DJ208L, care duce spre nord-est la Stolniceni-Prăjescu și Pașcani.

Comuna Miroslovești are în componență patru sate: Miroslovești care este sat reședință și satele Mitești, Soci și Verșeni.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Siretul de Sus a județului Suceava și era formată din satele Miroslăvești-Năvrăpești, Soci, Ciohoreni, Verșeni și Mitești, având în total 4228 de locuitori. În comună funcționau patru biserici și două școli mixte cu 69 de elevi, iar principalul proprietar de terenuri era Gr. M. Sturdza. Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna în plasa Pașcani a aceluiași județ, având 4500 de locuitori în aceleași sate.

În 1950, comuna a fost transferată raionului Pașcani din regiunea Iași. În 1968, comuna a trecut la județul Iași. Componența actuală o are din 2004, când satul Ciohorăni s-a separat pentru a forma o comună de sine stătătoare

Conform ultimului recensământ, populația comunei Miroslovești se ridică la 4.533 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 5.017 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (89,28%), cu o minoritate de romi (5,74%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși.

Comuna Miroslovești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Constantin Cojocaru, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016.

Despre

Primar: Constantin Cojocaru

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?