Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Moțca

Comuna Moțca

Comuna Moțca se află la marginea de nord-vest a județului, la limita cu județul Neamț, pe malul stâng al râului Moldova. Este străbătută de șoseaua națională DN2, care leagă Romanul de Suceava. La Moțca, din acest drum se ramifică șoseaua națională DN28A, care duce la Pașcani și Târgu Frumos.

Comuna Moțca are în componență două sate: Moțca și Boureni.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna nu exista, cele două sate componente ale ei făcând parte din comuna Cristești aflată în județul Suceava. Ea a luat ființă în 1931, prin separarea celor două sate, pe teritoriul a ceea ce a devenit județul Baia.

În 1950, comuna a trecut în administrarea raionului Pașcani din regiunea Iași, iar în 1968 a trecut la județul Iași.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Moțca se ridică la 4.939 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 5.089 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (83,66%), cu o minoritate de romi (11,44%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,04%).

Comuna Moțca este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Constantin-Serioja Hobincă, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2012.

Despre

Primar: Constantin-Serioja Hobincă

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?