Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Oțeleni

Comuna Oțeleni

Comuna Oțeleni se află în sud-vestul județului, la limita cu județul Neamț. Este străbătută de șoseaua județeană DJ280, care o leagă spre nord de Strunga (unde se termină în DN28) și spre sud-est în județul Neamț de Bâra, Stănița, înapoi în județul Iași la Dagâța și mai departe în județul Vaslui la Băcești.

Comuna Oțeleni în componență două sate: Oțeleni care este reședință de județ și satul Hândrești.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna nu exista, satele ei făcând parte din comunele Bâra (Oțeleni) și Miclăușeni (Hândrești), ambele în plasa Siretul de Sus a județului Roman. Comuna a apărut după al Doilea Război Mondial, prin comasarea celor două sate, pe teritoriul raionului Roman din regiunea Bacău (între 1952 și 1956, din regiunea Iași). În 1968, comuna a trecut la județul Iași.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Oțeleni se ridică la 3.232 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.783 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,72%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt romano-catolici (56,62%), cu o minoritate de ortodocși (39,63%).

Comuna Oțeleni este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri.

Despre

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?