Comuna Plugari
Comuna Plugari se află în extremitatea de nord a județului, la limita cu județul Botoșani, pe malurile Miletinului. Este străbătută de șoseaua județeană DJ282B, care o leagă spre est de Șipote, Andrieșeni și Bivolari și spre vest în județul Botoșani de Prăjeni și Flămânzi.
Comuna Plugari are în componență trei sate: Plugari care este sat reședință și satele
Borosoaia și Onești.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna nu exista, satul ei de reședință (înființat pe la 1828) fiind inclus în comuna Șipote, iar satul Borosoaia – în comuna Ceplenița. Anuarul Socec din 1925 consemnează înființarea comunei în cadrul plășii Turia din județul Iași; ea avea 1350 de locuitori în satele Lupăria, Plugari, Onești și cătunul Borosoaia. În 1950, comuna a fost arondată raionului Hârlău din regiunea Iași. În 1968, a revenit, în alcătuirea actuală, la județul Iași, reînființat.
Conform ultimului recensământ, populația comunei Plugari se ridică la 3.615 locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.664 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (98,17%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (97,46%).
Comuna Plugari este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Paul Mursa, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2012.
2023 ADMINIS