Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Popești

Comuna Popești

Popești este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Doroșcani, Hărpășești, Obrijeni, Pădureni, Popești (reședința) și Vama.

Comuna Popești se află în zona central-vestică a județului. Este străbătută de șoseaua județeană DJ282D, care o leagă spre nord de Podu Iloaiei și spre sud de Mădârjac. Lângă Popești, din acest drum se ramifică șoseaua județeană DJ207A, care o leagă spre vest și sud-vest de Sinești și mai departe în județul Neamț.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Cârligătura a județului Iași. În comună funcționau o moară de apă, una cu aburi, trei școli cu 98 de elevi, și șapte biserici. Anuarul Socec din 1925 o consemnează în plasa Bahlui a aceluiași județ, având 2.811 locuitori. În 1931, comunei i s-au alipit temporar satele comunei Sinești care a fost desființată, dar ulterior comuna Sinești a reapărut. În 1950, comuna a fost transferată raionului Târgu Frumos și apoi raionului Iași din regiunea Iași. În 1968, ea a revenit la județul Iași, reînființat.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Popești se ridică la 4.085 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.134 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,18%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,18%).

Comuna Popești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Vasile Lupu, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2008.

Despre

Primar: Vasile Lupu

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?