Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Popricani

Comuna Popricani

Popricani este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Cârlig, Cotu Morii, Cuza Vodă, Moimești, Popricani (reședința), Rediu Mitropoliei, Țipilești, Vânători și Vulturi.

Comuna Popricani se află în estul județului, la nord de municipiul Iași, pe malurile râului Cacaina și pe ale Jijiei. Este străbătută de șoseaua națională DN24, care leagă Iașiul de Bălți prin punctul de trecere a frontierei Sculeni. La Vânători, din acest drum se ramifică șoseaua națională DN24C, care duce spre nord de-a lungul Prutului la Ștefănești și Lipcani, dar și șoseaua județeană DJ248B, care duce spre vest și sud la Rediu și Lețcani.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna purta denumirea de Rediul Mitropoliei, făcea parte din plasa Copou a județului Iași. În comună existau două mori de aburi, două școli cu 67 de elevi, și patru biserici. Anuarul Socec din 1925 consemnează comuna în aceeași plasă, având 2.765 de locuitori. În 1931, comuna a fost desființată temporar, satele ei trecând la comuna Țigănași, dar la scurt timp a fost reînființată, cu numele de Popricani. În 1950, comuna a fost transferată raionului Iași din regiunea Iași. În 1968, a revenit, în alcătuirea actuală, la județul Iași, reînființat.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Popricani se ridică la 7.393 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 6.735 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,86%).Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (92,25%).

Comuna Popricani este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Ion Tănasă, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din octombrie 2020.

Despre

Primar: Ion Tănasă

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?