Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Rediu

Comuna Rediu

Comuna Rediu se află în partea central-estică a județului, imediat la nord de municipiul Iași. Este străbătută de șoseaua județeană DJ282, care o leagă spre sud de Iași și spre nord-vest de Movileni, Gropnița, Șipote și mai departe în județul Botoșani de Răuseni. La Horlești, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ248B, care duce spre est la Popricani și spre sud la Lețcani.

Comuna Rediu are în componență patru sate: Rediu care este sat reședință și satele

Breazu, Horlești și Tăutești.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna purta denumirea de Tăutești. Făcea parte din plasa Copou a județului Iași. Existau în comună două mori, două școli și patru biserici.  După al Doilea Război Mondial, comuna a fost reînființată sub numele de Rediu-Tătar în cadrul orașului regional Iași, reședința regiunii Iași. În 1968, ea a devenit comună suburbană a municipiului Iași, luând denumirea actuală de Rediu.

În 2004, satul Valea Lupului s-a separat pentru a forma o comună de sine stătătoare, iar comuna Rediu a căpătat componența actual.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Rediu se ridică la 4.577 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.421 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (92,05%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (88,42%).

Comuna Rediu este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Constantin-Ciprian Grosu, de la Uniunea Salvați România, este în funcție din octombrie 2020.

Despre

Primar: Constantin-Ciprian Grosu

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?