Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Ruginoasa

Comuna Ruginoasa

Comuna Ruginoasa se află în zona de nord-vest a județului. Este străbătută de șoseaua națională DN28A, care leagă Târgu Frumos de Pașcani și DN2. Prin comună trece calea ferată Pașcani-Iași, pe care este deservită de stația Ruginoasa.

Comuna are în componență patru sate: Ruginoasa care este sat reședință și satele Dumbrăvița, Rediu și Vascani.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Siretul de Sus a județului Suceava și era formată din satele Bugioaia, Rădiu, Dumbrăvița, Giurgești, Costești și Cornești, având în total 3.925 de locuitori. Existau în comună două școli mixte și patru biserici. În 1931, zona a fost reorganizată în cadrul județului Baia, comuna Ruginoasa cuprinzând cu satele Costești, Dumbrăvița, Gringești, Petrișu de Jos, Petrișu de Sus, Rădiu și Ruginoasa. Comuna Vascani a fost desființată, satul Vascani trecând la comuna Hărmănești.

În 1950, comuna Ruginoasa a fost arondată raionului Pașcani din regiunea Iași. În 1968, ea a trecut la județul Iași, preluând și satul Vascani de la comuna Hărmănești.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Ruginoasa se ridică la 5.981 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 6.199 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,27%).Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,15%).

Comuna Ruginoasa este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Dănuț Nechifor, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016.

Despre

Primar: Dănuț Nechifor

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?