Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Sinești

SINEȘTI

Comuna Sinești se află în vestul județului, la limita cu județul Neamț. Este străbătută de șoseaua județeană DJ207A, care o leagă spre nord-est de Popești și spre sud-vest în județul Neamț de Boghicea, Bâra, Sagna și Roman. Lângă Bocnița, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ282E, care o leagă spre nord de Lungani și Bălțați și spre sud de Mădârjac și Țibana.

Comuna Sinești are în componență patru sate Sinești care este sat de reședință și satele Bocnița, Osoi și Stornești.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Cârligătura a județului Iași și era formată din satele Sinești, Osoi, Catârgaci și Stornești, având în total 1935 de locuitori. Existau în comună o școală, o moară de aburi și două biserici.  Anuarul Socec din 1925 o consemnează în plasa Bahlui a aceluiași județ, având 2240 de locuitori în satele Bocnița, Osoi, Sinești și Stornești. Comuna a fost desființată temporar în 1931, când satele ei au trecut la comuna Popești, dar la scurt timp a fost reînființată. În 1950, a fost transferată raionului Iași din regiunea Iași. În 1968 a revenit la județul Iași, reînființat.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Sinești se ridică la 4.171 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.274 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,71%).

Comuna Sinești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Petru Holicov, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2004.

 

Despre

Primar: Petru Holicov

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?