Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Șipote

ȘIPOTE

Comuna Șipote este situată în marginea de nord a județului, la limita cu județul Botoșani, pe malurile râului Miletin și al afluentului său Recea. Este străbătută de șoseaua județeană DJ282

Comuna Șipote are în componență șase sate: Șipotre care este sat reșediță și satele Chișcăreni, Hălceni, Iazu Nou, Iazu Vechi și Mitoc.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Bahlui a județului Iași și era formată din satele Șipotele, Șipotele de Sus (Iazu Nou), Mitocu (Șipotele de Jos), Hălceni, Vlădeni, Iacobeni, Drăgănești, Șoldana, Buhăieni, Onești, Chișcărenii Noi și Fântânele, având în total 4979 de locuitori. În comună existau trei mori de apă, trei cu aburi și una de vânt; patru școli și opt biserici. Anuarul Socec din 1925 o consemnează în plasa Turia a aceluiași județ, având 3989 de locuitori în satele Chișcăreni, Hălceni, Iazu Nou, Iazu Porcului, Mitoc și Șipote.

În 1950, comuna a fost transferată raionului Iași din regiunea Iași. În 1968, a revenit în alcătuirea actuală la județul Iași, reînființat.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Șipote se ridică la 5.384 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 5.820 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,72%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,58%).

Comuna Șipote este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Constantin Puiu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din iunie 2017.

Despre

Primar: Constantin Puiu

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?