Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Sirețel

SIREȚEL

Comuna Sirețel se află în extremitatea nord-vestică a județului, la limita cu județele Suceava și Botoșani, pe cursul superior al râului Sirețel. Este străbătută de șoseaua județeană DJ281, care o leagă spre sud-vest de Lespezi și spre est de Scobinți, Ceplenița, Cotnari, Belcești, Erbiceni și Podu Iloaiei.

Comuna Sirețel areîn compnență cinci sate: Sirețel care este sat reședință și satele Berezlogi, Humosu, Satu Nou și Slobozia.

Comuna a apărut pe la jumătatea secolului al XX-lea, anterior satele ei aparținând comunelor Lespezi și Stolniceni-Ghițescu din județul Suceava și apoi din județul Baia. În 1950, ea aparținea raionului Pașcani din regiunea Iași. În 1968, a trecut la județul Iași.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Sirețel se ridică la 4.130 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.014 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,29%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (97,05%).

Comuna Sirețel este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Gelu Șpaiuc, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din octombrie 2020.

Despre

Primar: Gelu Șpaiuc

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?