Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Stolniceni – Prăjescu

STOLNICENI-PRĂJESCU

Comuna Stolniceni – Prăjescu se află în vestul județului, pe malul drept al Siretului, la sud de orașul Pașcani. Este străbătută de șoseaua județeană DJ208.

Prin comună trece și calea ferată Roman-Suceava, pe care este deservită de stația Muncel și de halta de călători Stolniceni.

Comuna Stolniceni-Prăjescu are în componență trei sate: Stolniceni-Prăjescu care este sat reședința și satele Brătești și Cozmești.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Siretul de Jos a județului Suceava și era formată din satele Cozmești și Stolniceni-Prăjescu, având în total 1.852 de locuitori. În comună existau două școli mixte și trei biserici. Până în 1864, mai existase în comună și satul Purcilești, dar acesta a fost desființat. În 1950, comuna a fost transferată raionului Pașcani din regiunea Iași. În 1968, a trecut la județul Iași.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Stolniceni-Prăjescu se ridică la 5.250 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 5.617 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (69,92%). Principalele minorități sunt cele de ruși lipoveni (18,55%) și romi (7,26%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (76,74%), dar există și minorități de ortodocși de rit vechi (13,62%) și romano-catolici (3,49%).

Comuna Stolniceni-Prăjescu este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Costel Hugianu, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2008.

Despre

Primar: Costel Hugianu

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?