Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Tătăruși

COMUNA TĂTĂRUȘI

Comuna Tătăruși se află la marginea nord-vestică a județului, la limita cu județul Suceava. Este străbătută de șoseaua județeană DJ208F, care o leagă spre est de Lespezi și spre nord-vest în județul Suceava de Forăști.

Comuna Tătăruși are în componență cinci sate: Tătăruși care este sat reședința și satele Iorcani, Pietrosu, Uda și Vâlcica.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Siretul de Sus a județului Suceava și era formată din satele Tătăruși și Uda, având 2.308 locuitori. În comună existau o școală mixtă și două biserici, iar moșia comunei era deținută de stat, după ce fusese secularizată de la mănăstirea Probota. Anuarul Socec din 1925 o consemnează în plasa Lespezi a Județului Baia, având 3.400 de locuitori în satele Tătăruși, Iorcan și Uda.

În 1950, comuna a fost arondată raionului Pașcani din regiunea Iași. În 1968, ea a trecut la județul Iași, având alcătuirea actuală.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Tătăruși se ridică la 5.409 locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 5.646 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,49%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (97%).

 

Comuna Tătăruși este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Costel Iosub, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2004.

Despre

Primar: Costel Iosub

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?