Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Țibănești

COMUNA ȚIBĂNEȘTI

Comuna Țibănești se află în marginea sud-estică a județului, la limita cu județul Vaslui, pe malurile râului Sacovăț, unde acesta formează lacul de acumulare Tungujei. Este străbătută de șoseaua județeană DJ248A, care o leagă spre nord de Țibana, Voinești și Miroslava, și spre sud în județul Vaslui de Todirești.

Comuna Țibănești este este formată din opt sate: Țibănești care este sat reședință și satele Glodenii Gândului, Griești, Jigoreni, Răsboieni, Recea, Tungujei și Vălenii.

Nouă obiective din comuna Țibănești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Cinci dintre ele sunt situri arheologice. Celelalte patru obiective sunt clasificate ca monumente de arhitectură: biserica „Sfinții Împărați”, biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Vălenii, biserica de lemn cu același hram din satul Jigoreni și ansamblul conacului Petre P. Carp din Țibănești.

Conform ultimului recensământ efectuat în 2011, populația comunei Țibănești se ridică la 7.119 locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 7.623 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (94,65%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (90,62%).

Comuna Țibănești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Neculai Munteanu, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din octombrie 2020.

 

 

 

 

 

 

Despre

Primar: Neculai Munteanu

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?