Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Todirești

COMUNA TODIREȘTI

Comuna Todirești se află în zona de nord-vest a județului. Este străbătută de șoseaua județeană DJ281C, care o leagă spre sud-vest de Hărmănești și Pașcani și spre est de Balș și Cotnari. Comuna se învecinează la nord – este cu localitate Cotnari, la sud cu Ruginoasa la sud – vest cu localitatea Hărmănești și la nord – vest cu comuna Vânători.

Comuna Todirești are în componență trei sate: Todirești care este sat reședință ți satele Băiceni și Stroești.

În comuna Todirești se află ansamblul bisericii „Sfinții Voievozi” (1500–1550), monument istoric de arhitectură de interes național. Ansamblul cuprinde biserica propriu-zisă, turnul de intrare și zidul de incintă. În rest, singurul obiectiv din comună inclus în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monument de interes local este situl arheologic de „la Șanțuri”.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Todirești se ridică la 5.048 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.678 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,32%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (80,17%), dar există și minorități de penticostali (13,02%).

Comuna Todirești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Ovidiu Droancă, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2016.

 

Despre

Primar: Ovidiu Droancă

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?