Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Trifești

COMUNA TRIFEȘTI

Comuna Trifești se află la marginea de nord-est a județului Iași, la granița cu raionul Fălești din Republica Moldova, pe malul drept al Prutului, în câmpia Moldovei. Este străbătută de șoseaua națională DN24C, care leagă Iașiul de Ștefănești și de Lipcani.

Comuna Trifești are în componență patru sate: care este sat de reședință și satele Hermeziu, Vladomira și Zaboloteni.

Trei obiective din comuna Trifești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Două dintre ele sunt situri arheologice: situl din „dealul Curții” și situl de „la Curte”. Celălalt obiectiv, clasificat ca monument de arhitectură, este ansamblul curții familiei Negruzzi din satul Hermeziu, ansamblu format din casa propriu-zisă, din parc și din biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Trifești se ridică la 3.774 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.662 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,63%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,98%).

Comuna Trifești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Alexandru Ivănucă, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2008.

 

 

 

Despre

Primar: Alexandru Ivănucă

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?