Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Valea Lupului

VALEA LUPULUI

Comuna Valea Lupului se află în vecinătatea vestică a municipiului Iași, pe malul stâng al Bahluiului. Este străbătută de șoseaua națională DN28, care leagă Iașiul de Roman. Din acest drum, în apropiere de Valea Lupului se ramifică șoseaua de centură a Iașului, care duce spre sud – vest la Miroslava și Ciurea.

Comuna Valea Lupului are în componență un singur sat, Valea Lupului care este și sat de reședință.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna nu exista, iar satul Valea Lupului, înființat în 1879, făcea parte din comuna Miroslava. În 1931, satul este consemnat ca parte a comunei Galata. În 1968, satul a devenit parte din comuna Rediu (redenumită din Rediu-Tătar), comună suburbană a municipiului Iași. Tot atunci a fost alipit satul Beldiman la satul Valea Lupului. Comuna Valea Lupului s-a înființat în 2004 în cadrul județului Iași, când satul Valea Lupului s-a separat de comuna Rediu.

Conform ultimului recensământ efectuat în 2011, populația comunei Valea Lupului se ridică la 4.982 de locuitori, în creștere față derecensământul anterior, când se înregistraseră 3.075 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (91,41%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (84,89%).

Comuna Valea Lupului este administrată de un primar și un consiliu local compus din 17 consilieri. Primarul Florin-Liviu Dulgheru, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din octombrie 2020.

 

 

Despre

Primar: Florin-Liviu Dulgheru

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?