Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Valea Seacă

VALEA SEACĂ

Comuna Valea Seacă se află în nord-vestul județului, la nord de municipiul Pașcani. Este străbătută de șoseaua județeană DJ208, care o leagă spre nord de Lespezi și mai departe în județul Suceava de Dolhasca, Dolhești, Preutești și Fălticeni și spre sud de Pașcani (unde se intersectează cu DN28A), Mogoșești-Siret, Stolniceni-Prăjescu, Hălăucești, Mircești și în județul Neamț de Săbăoani.

Comuna Valea Seacă are în componență trei sate: Valea Seacă ce este sat de reședință și satele Conțești și Topile.

Trei obiective din comuna Valea Seacă sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local, toate fiind clasificate ca situri arheologice: situl din „Dealul Obștei”, situl de la „Țintirim” și situl de pe „Dealul Catargii”.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Valea Seacă se ridică la 5.471 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 5.840 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (94,9%).  Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,67%).

Comuna Valea Seacă este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul Neculai Miron, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din octombrie 2020.

 

 

Despre

Primar: Neculai Miron

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?