COMUNA VICTORIA
Comuna Victoria se află la marginea de est a județului, pe malul drept al Prutului și pe malurile Jijiei, la granița cu raionul Ungheni din Republica Moldova. Este străbătută de șoseaua națională DN24, care vine de la Iași și care, lângă satul Sculeni, trece granița în Republica Moldova, unde este continuată de la Sculeni de șoseaua națională R1 spre est către Ungheni și de șoseaua națională R16 spre nord-est către Fălești și Bălți. În partea de sud se înveciează cu teritoriul comunei Aroneanu, la vest are ca vecini comunele Popricani şi Ţigănaşi, la nord comuna Probota, iar la est comunele Sculeni (raionul Ungheni, din Republica Moldova) şi Golăieşti
Comuna Victoria are în componențășapte sate: Victoria care este reședință și satele Frăsuleni, Icușeni, Luceni, Sculeni, Stânca și Șendreni.
Patru obiective din comuna Victoria sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Două dintre ele sunt situri arheologice: valul lui Traian vizibil și situl de „la Șipoțel”. Celelalte două obiective sunt clasificate ca monumente de arhitectură: sunt două biserici cu hramul „Sfântul Nicolae” — una în Sculeni, datând din 1825 și una în Luceni, datând din 1830.
Conform ultimului recensământ, populația comunei Victoria se ridică la 4.282 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.293 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,35%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (91,36%).
Comuna Victoria este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Daniel Crețu, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2004.
2023 ADMINIS