Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Vlădeni

COMUNA VLĂDENI

Comuna Vlădeni se află în nord-estul județului, pe malurile Jijiei. Este străbătută de șoseaua județeană DJ282C, care o leagă spre nord-vest de Șipote și spre sud-est de Țigănași. Lângă Vlădeni, din acest drum se ramifică șoseaua județeană DJ282F, care duce spre nord la Andrieșeni și mai departe în județul Botoșani la Răuseni.

Comuna Vlădeni are în componență șase sate: Vl[deni care este sat reședință și satele este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Alexandru cel Bun, Borșa, Broșteni, Iacobeni și Vâlcelele.

Patru obiective din comuna Vlădeni sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul dintre ele este situl arheologic de la „Movila Bortoasă”, cu așezări din secolele al IV-lea, al V-lea și al XVI-lea–al XVII-lea. Celelalte trei, clasificate ca monumente de arhitectură, sunt biserica „Sfinții Voievozi” (1826) din Borșa, și gările Vlădeni și Iacobeni (de la sfârșitul secolului al XIX-lea).

Conform ultimului recensământ efectuat în 2011, populația comunei Vlădeni se ridică la 3.993 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.548 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,64%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,29%).

Comuna Vlădeni este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Cătălin Brânzanu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2008.

 

 

Despre

Primar: Cătălin Brânzanu

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?