Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: 100 MILIOANE LEI pentru Teatrul Bacovia și Hotelul Central

Primăria Bacău va aloca 100 de milioane de lei pentru a reabilita Teatrul George Bacovia și Hotelul Central din oraș. Documentația tehnică a fost finalizată, iar costurile lucrărilor sunt estimate la suma menționată. Execuția proiectului este estimată să dureze 30 de luni.

Pentru Hotelul Central, o firmă din județul Bihor a propus două variante de intervenție: una minimală și alta maximală. Autoritățile locale au decis să opteze pentru varianta maximală, care va implica cheltuieli în valoare de 97,9 milioane de lei.

Vezi și: Primăria cumpără 48 de autobuze electrice.

Proiectul propus de Primăria Bacău prevede finanțarea lucrărilor din bugetul local. Pentru exproprierea clădirii Hotelului Central, s-a alocat suma de 220.000 de euro, conform unei evaluări autorizate. Această măsură este necesară deoarece clădirea a fost achiziționată de un investitor privat, care a plătit 212.000 de euro la licitație pentru spațiul respectiv. Cu toate că investitorul a încercat să încheie un parteneriat cu Primăria pentru reactivarea imobilului, planurile primarului Viziteu prevăd acum exproprierea acestuia, în cazul în care planul va fi aprobat de Consiliul Local pentru ceea ce privește Teatrul Bacovia și Hotelul Central.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...