Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Trafic de 249.000 de pasageri pe aeroport, în 2023

Trafic de 249.000 de pasageri pe aeroport, în 2023. Aeroportul Bacău ocupă locul 8 în clasamentul aeroporturilor regionale și locul 9 la nivel național. Asta în funcție de numărul de pasageri înregistrat în anul precedent. În 2023, aproximativ 249.000 de călători au tranzitat Aeroportul Bacău. Merită menționat că în ianuarie 2023, compania Wizz Air a decis să își mute baza operațională din Bacău. Așa lăsând în funcțiune doar două rute: Milano și Londra.

La mai puțin de un an de la plecarea Wizz Air, conducerea Aeroportului Bacău și Consiliul Județean Bacău au lansat proiectul „Re-Connect”, cu scopul de a atrage noi companii aeriene. Astfel, în prezent, pe Aeroportul Bacău operează 3 companii aeriene:

  • DAN AIR
  • Wizz Air
  • AeroItalia

Acestea operează spre 9 destinații: Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool, Catania și Milano. Din martie, vor fi introduse trei noi rute către Madrid, Milano-Bergamo și Bologna.

Vezi și: „Frații Dedeman” cumpără un teren în vederea unui potențial proiect rezidențial.

Conform datelor furnizate de Asociația Aeroporturilor din România, traficul de pasageri pe Aeroportul Bacău a înregistrat o creștere de 23% în luna decembrie. Dacă în noiembrie au călătorit de pe Bacău 20.000 de pasageri, în decembrie numărul acestora a crescut la 25.000. Creșterea traficului se datorează în principal companiei Dan Air, care și-a mutat baza operațională în Bacău.

În aceste zile, la Aeroportul Bacău se instalează Sistemul de Aterizare Instrumentală (ILS), categoria a-II-a OACI, care va permite efectuarea zborurilor în condiții meteo nefavorabile sau de vizibilitate redusă. ILS este un sistem de navigație și ghidare folosit în principal în aviație pentru a asista aeronavele în procesul de aterizare, oferind piloților informații precise despre direcția și altitudinea aeronavei în condiții de vizibilitate redusă.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...