Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Agricultorii au avut de înfruntat provocări considerabile

În 2023, majoritatea agricultorilor din România au înfruntat provocări considerabile în cursul anului 2023. În județul Bacău, deși nu s-au confruntat cu nivelurile severe de secetă din 2022, evenimentele meteorologice extreme cum ar fi:

  • ploile torențiale, furtunile și seceta rapidă

au perturbat activitățile agricole din primăvară până în perioada recoltării de vară.

În plus, creșterea prețului la motorină și tensiunile din Ucraina au generat noi provocări. Ministerul Agriculturii a inițiat anumite măsuri în sprijinul agricultorilor, așa cum menționează Gabriel Corodeanu, un fermier din județul Bacău.

Articol tot despre Bacău: CRAB scumpește apa din nou.

Printre acestea se numără acordarea unui sprijin de 100 de euro pe hectar pentru culturile de cereale păioase înființate în 2022, dată fiind situația prețurilor la cereale. Există speranța ca aceste măsuri să se extindă și către alte culturi de toamnă, precum porumbul și floarea-soarelui. De asemenea, se discută despre un credit subvenționat de stat, cu o dobândă de 1,95%, destinat fermierilor, care ar putea oferi un suflu nou micilor fermieri pentru a-și achita furnizorii și pentru a se pregăti pentru anul agricol următor.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

februarie 9, 2024

La finele anului precedent, în județul Vaslui,...

februarie 9, 2024

4,5 milioane de lei finanțare pentru sport....