Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Amendă de 100.000 lei la Complexul Trotuș din Onești


Comunicat de Presă Hotel Trotuș:

În urma comunicatului emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău cu privire la controlul efectuat la Hotelul Trotus, dorim să aducem la cunoștința publicului următoarele clarificări și măsuri:

1. Istoricul Clădirii. Hotelul Trotus, emblemă a Municipiului Onești, a fost construit în anii ’70 și nu a suferit modificări de structură sau rezistență de-a lungul timpului, păstrându-și astfel integritatea arhitecturală originală.

2. Modernizări și Actualizări. Toate îmbunătățirile realizate de-a lungul anilor au avut scopul de a îmbunătăți experiența oaspeților și nu au necesitat avize speciale.

3. Conformitatea cu Cerințele ISU. Complexul dispune de echipamente și sisteme de siguranță conforme legislației în vigoare, inclusiv rezervă de apă, hidranți, stingătoare, uși de urgență, sisteme de detecție a fumului și de alarmare și evacuare, asigurând un mediu sigur pentru toți vizitatorii și angajații noștri. De-a lungul istoriei complexului, nu au fost incidente pe linie de siguranță la incendiu.

4. Controlul ISU. Am colaborat strâns cu ISU în ultimii ani, supunându-ne controalelor anuale și rezolvând orice nereguli identificate în timp util.

5. Măsuri Suplimentare. Recunoaștem necesitatea adoptării unor măsuri suplimentare în urma recentelor evenimente nefericite și a modificărilor legislative. Ne angajăm să respectăm și să implementăm toate cerințele adiționale stabilite de autorități.

Vezi și: Hotelul Moldova a fost vandalizat.

6. Plan de Acțiune: Suntem în proces avansat de pregătire a documentației necesare obținerii autorizației de funcționare și de implementare a măsurilor suplimentare. Anticipăm reluarea activității în următoarele 30 de zile, în condiții deplin sigure și conforme. Ne propunem să depășim toate așteptările în materie de siguranță și protecție.

Inspectorii ISUJ Bacău au închis temporar complexul Trotus din Municipiul Onești din cauza unor deficiențe descoperite și au aplicat o amendă de 100.000 lei.

Comunicat ISUJ Bacau:

Pentru creșterea siguranței cetățenilor, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău desfășoară acțiuni de control inopinat la operatorii economici din categoriile comerț, turism și alimentație publică. În urma unui control la o clădire cu destinația turism, agentii ISUJ Bacău au identificat mai multe nereguli și au aplicat o amendă de 100.000 de lei, precum și măsura complementară de oprire a funcționării construcției. Ne dorim ca toți operatorii economici din aceste domenii să respecte cerințele de securitate la incendiu, iar instituția noastră este disponibilă să ofere sprijinul necesar pentru aceasta. De la începutul anului, au fost aplicate măsuri similare la cinci obiective din județul Bacău.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!