Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Autostrada A13 Bacău – Brașov bate pasul pe loc

Autostrada A13 Bacău – Brașov bate pasul pe loc. După mai multe amânări, procesul de selectare a câștigătorului licitației pentru finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov se confruntă cu dificultăți. Data limită inițială pentru anunțarea câștigătorului, stabilită pentru 3 ianuarie. Aceasta a fost depășită fără ca autoritățile să poată ajunge la o concluzie clară.

Conform unor surse din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), procedura de evaluare financiară va fi prelungită cu încă o lună, până în februarie. În acest interval, CNAIR va continua evaluarea și va anunța, spre finalul lunii, fie un câștigător al licitației, fie o nouă amânare a procedurii.

Vezi și: Începe proiectarea pentru prima secțiune din Autostrada A8.

Această întârziere nu este nouă. La a treia licitație, desfășurată pe 30 mai, CNAIR a primit trei oferte din partea proiectanților pentru completarea studiului de fezabilitate și elaborarea proiectului tehnic. Cu toate acestea, termenul stabilit pentru desemnarea câștigătorului, care era 6 octombrie, nu a fost respectat.

Studiul de fezabilitate pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov a fost inițial demarat de către Search Corporation. Aceștia au renunțat la proiect din cauza creșterii costurilor. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că au fost depuse 3 oferte pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate. Câștigătorul trebuie să finalizeze acest studiu în 24 de luni. Cu toate că există un interes considerabil din partea constructorilor pentru acest proiect vital, întârzierile repetate în procesul de licitație ridică semne de întrebare. Asta cu privire la momentul începerii efective a lucrărilor pe Autostrada A13 Bacău – Brașov.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...