Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Bătaie între elevi și profesori

Bătaie între elevi și profesori. Inspectoratul Şcolar Județean Bacău a demarat o ancheta la Liceul Tehnologic din Răchitoasa, în urma apariției unui incident violent într-o școală generală aflată sub jurisdicția acestui liceu, în care sunt implicați doi elevi și doi profesori, precizează site-ul bacau.net. Informațiile preliminare indică faptul că un profesor a încercat să confiște telefonul mobil al unei eleve, acesta fiind aruncat spre fratele ei. După ce imaginile au devenit publice, Poliția s-a autosesizat și a declanșat o anchetă. Conform informării primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 10:40 la o şcoală din satul Burdusaci, structură a Liceului Tehnologic din Răchitoasa. În timpul orei de geografie, profesorul a observat că o elevă folosea telefonul mobil. Cu toate acestea regulamentul intern al unităţii de învăţământ interzice utilizarea acestor dispozitive în timpul orelor.

ISJ Bacau – purtator de cuvant Roxana Cerghici :

„A refuzat că îl închidă, să îl predea profesorului. A aruncat telefonul mobil către fratele său, care învaţă în aceeaşi clasă. În acel moment s-a creat îmbulzeală. Profesorul a încercat să ia telefonul. Între timp a intervenit un alt profesor, de la o altă clasă. Acesta este şi dirigintele clasei în care se desfăşura ora de geografie. Un profesor a căzut, fata şi ea a căzut. Dirigintele a vrut să aplaneze conflictul, profesorul a vrut să ia telefonul. S-a deschis o cercetare la nivelul şcolii. S-au luat declaraţii de la elevi şi de la profesori, la nivelul Inspectoratului Şcolar s-a stabilit o echipă de control care este deja acolo.  Vor fi luate măsuri, în special pentru prevenirea acestor manifestări”, a precizat Roxana Cerghici, purftător de cuvant al ISJ Bacău, citată ed bacau.net.

Vezi și: Prime Kapital construiește un nou mall.

Cei doi frati sunt cunoscuti ca fiind „elevi problema”, care au tot creat situatii neplacute in scoala. Politia s-au autosesizat si a deschis o ancheta:

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spaţiul public. Au demarat o anchetă în acest caz, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe”. Asta au transmis IPJ Bacau celor de la  bacau.net.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...