Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Care a fost sancțiunea primită de un locuitor care a aruncat la gunoi ulei de motor uzat

Sancțiune primită de un locuitor care a aruncat la gunoi ulei de motor uzat. Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au intensificat acțiunile de verificare și monitorizare a depozitării deșeurilor în municipiul Bacău în perioada 13-29 ianuarie 2024. Ca rezultat al acestor eforturi, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 223/2001 referitoare la curățenia amplasamentelor platformelor de deșeuri din Bacău.

În plus, au fost întocmite 12 Note de control pentru agenții economici. Aceștia au fost informați cu privire la obligațiile lor referitoare la reciclarea deșeurilor de hârtie și plastic în conformitate cu legislația în vigoare.

Amendă semnificativă, în valoare de 15.000 de lei

Un eveniment semnificativ a avut loc pe 26 ianuarie 2024. Polițiștii locali au primit o sesizare de la un cetățean preocupat de protecția mediului. Sesizarea vizau depozitarea mai multor recipiente de ulei auto la platforma de colectare a deșeurilor menajere de pe strada Abatorului. În urma verificărilor efectuate, autoritățile au identificat persoana responsabilă și i-au aplicat o amendă semnificativă în valoare de 15.000 de lei conform O.U.G. nr. 92/2021.

Citește și: Dispar coșurile de gunoi de pe stâlpi.

Astfel de acțiuni de control și monitorizare a depozitării deșeurilor, atât menajere cât și reciclabile, vor continua și în perioada următoare. Autoritățile își propun să educe și să conștientizeze populația cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor și valorificării celor reciclate. Promovând un comportament responsabil pentru protejarea mediului și asigurarea unui viitor sustenabil pentru comunitate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...