Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Centrul Aerostar pentru întreţinerea şi repararea elicopterelor S-70 Black Hawk a devenit operaţional

Centrul Aerostar pentru întreţinerea şi repararea elicopterelor S-70 Black Hawk a devenit operaţional.

Centrul de servicii de întreținere, reparații și revizie certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din cadrul societăţii Aerostar Bacău a fost inaugurat joi.

Această nouă capacitate consolidează relația existentă între gigantul american Lookheed Martin și unitatea industrială românească. Aceasta efectuează deja activități similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României.

Centrul de mentenanță va contribui la crearea și susținerea locurilor de muncă de înaltă calificare în țara noastră. Totodată va asigura o disponibilitate sporită și costuri operaționale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne.

Citește și FOTO. Muzeul de Istorie Naturală își deschide porțile pe 23 ianuarie

Aerostar are o experiență comună cu Lockheed Martin, cu marele producător de avioane și de tehnică militară și tehnică civilă. În industria aeronautică sunt deja centrul de mentenanță pentru avioanele F16. Astăzi inaugurăm și centrul de întreținere și de mentenanță pentru elicopterele Black Hawk. Este de asemenea un centru de mentenanță pentru HIMARS. Acest lucru arată că există capacitate managerială foarte bună, există forță de muncă foarte bine calificată aici, la Bacău și eu cred că toate lucrurile acestea transformă Aerostar într-o poveste de succes a antreprenoriatului și a companiilor din România„, a declarat Ștefan Radu Oprea, ministurl Economiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!