Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Compania Aerostar a semnat un acord cu Lockheed Martin din SUA pentru efectuarea reparațiilor la avioanele de tip F-16

Fabrica Aerostar din Bacău va efectua reparații la componente esențiale ale avioanelor multirol F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Acest lucru v-a fi posibil printr-un parteneriat încheiat cu firma Derco. Aceasta este o subsidiară a gigantului american Lockheed Martin, producătorul aeronavelor de luptă. Aerostar va avea responsabilitatea reparațiilor la trenurile de aterizare, roți și frânele avioanelor F-16. Acest fapt va „reduce timpii de livrare și va îmbunătăți logisticile pentru pregătirea misiunilor,” a afirmat Lockheed Martin într-un comunicat oficial. Derco va furniza fabricii românești „instrumentele specializate, echipamentele, documentația tehnică și instruirea” necesare pentru „repararea cu succes a componentelor F-16”. Acest parteneriat survine la scurt timp după inaugurarea primului centru european de instruire F-16 la Baza Aeriană Fetești din județul Ialomița.

Vezi și:Şapte blocuri noi între Iaşi şi Valea Lupului. Se anunţă dezbateri aprinse: nemulţumiri mari ale vecinilor de la case.

„Ca lider tehnologic global, Lockheed Martin se angajează să sprijine eforturile Ministerului Economiei de consolidare a capacităților industriei aerospațiale și de apărare din România, investind în parteneriate pe termen lung pentru a susține crearea de locuri de muncă specializate și transferul de tehnologie,” a precizat compania americană.

Fondată în 1953, Aerostar este principalul producător aerospațial și de apărare din România. Acesta este specializat în producția, asamblarea și integrarea sistemelor. De asemena, Aerostar reprezintă suportul logistic integrat pentru o gamă variată de sisteme de apărare și aviație.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

decembrie 1, 2023

În ziua aniversării Zilei Naționale a României,...

noiembrie 30, 2023

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui îndeamnă operatorii...