Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Firmele de catering care livrează hrană în creşe şi grădiniţe amendate în urma unui ordin emis de prefectul judeţului 

Firmele de catering care livrează hrană în creşe şi grădiniţe amendate în urma unui ordin emis de prefectul judeţului.

Valoarea amenzilor aplicate în urma controalelor la firmele de catering care livrează hrană copiilor din creşele şi grădiniţele din judeţ se ridică la 45.000 lei, a anunţat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Verificările au avut loc în urma unui ordin emis de prefectul judeţului Bacău. Totul, ca urmare a unui caz de toxiinfecţie alimentară la o grădiniţă din Hemeiuş, în luna ianuarie a acestui an.

Citește și Noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași aproape de finalizare

„Am transmis Raportul de control către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău care trebuie să urmărească, îndeaproape, modul în care sunt respectate obligaţiile stipulate de lege în derularea contractelor de furnizare a hranei pe care unităţile şcolare le-au încheiat cu firmele de catering. Am spus că nu ne jucăm cu sănătatea copiilor şi solicit instituţiilor cu atribuţii să-şi crească nivelul de vigilenţă pe acest subiect, astfel încât să nu mai avem cazuri de felul celui semnalat, în ianuarie, de mai mulţi părinţi la Hemeiuş”, a declarat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

Citește și În Iași va fi inaugurat primul spital social din țară. Vezi aici când va avea loc deschiderea oficială

Din cele 63 de creşe şi grădiniţe din judeţ, în 12 mâncarea este adusă în baza unor contracte de catering. În 51 se prepară în bucătăriile proprii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!