Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Mită la Spitalul TBC

Mită la Spitalul TBC. Doi funcționari de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău și un om de afaceri se confruntă cu acuzații din partea DNA Bacău într-un dosar de mită legat de un contract de întreținere și igienizare a unor spații din cadrul spitalului. Cei doi funcționari sunt deja reținuți, iar DNA a propus arestarea lor preventivă. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au inițiat acțiunea penală și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 februarie 2024, a lui Dragoș Constantin Alexa, șef al Serviciului Tehnic, Administrativ și Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, și a lui Doru Ion Pralea, economist în cadrul aceleiași unități medicale, pentru luare de mită. De asemenea, în cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar față de un inculpat persoană fizică, om de afaceri, cercetat pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

Date și probe care conturează situația

În cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuție privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău. Inculpații, Dragoș-Constantin Alexa și Doru-Ion Pralea ar fi pretins de la omul de afaceri, suma de 20.000 lei. Din aceasta,ecei doi ar fi primit câte 1.000 de euro. Această sumă reprezenta o primă tranșă din banii pretinși inițial.

Citește și: Dublul inculpat penal Costel Alexe și alianța nocivă PNL-PMP au votat în Consiliul Județean Iași un buget al stagnării!

Banii ar fi fost ceruți și primiți de Alexa și Pralea pentru a favoriza interesele omului de afaceri. Asta în scopul

  • încheierii unui act adițional la contractul menționat,
  • semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor
  • achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate

Conform procurorilor DNA Bacău.

Anchetatorii au dispus măsura sechestrului asigurator pentru confiscarea a întregii sume de bani care a făcut obiectul infracțiunii de corupție.

Vineri, 23 februarie 2024, Dragoș-Constantin Alexa și Doru-Ion Pralea urmează să fie prezenți în fața Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...