Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: O gravidă a murit în spital

Bacău: O gravidă a murit în spital. O tragedie a zguduit Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, unde o femeie de 38 de ani, aflată în luna a patra de sarcină, și-a pierdut viața. Evenimentul a stârnit o serie de întrebări și controverse, după ce soțul acesteia a acuzat intervenția tardivă a medicilor. Femeia s-a prezentat la Maternitatea Spitalului Județean acum două săptămâni cu dureri abdominale, frisoane și febră, fiind în luna a patra de sarcină, rezultată dintr-o fertilizare “in vitro”.

Citește și: O copilă în vârstă de 9 ani a murit în urma unor posibile agresiuni din partea mamei

Fătul nu mai prezenta semne vitale

După ore de investigații medicale, s-a descoperit că fătul nu mai prezenta semne vitale, iar sarcina a fost oprită din evoluție, conducând la deteriorarea rapidă a stării femeii. În timpul intervenției chirurgicale, care a durat aproximativ o oră și jumătate, colecistul inflamat a fost scos. Cu toate acestea, starea femeii s-a agravat, iar după ce a fost transferată în Secția ATI, a suferit două stopuri cardio-respiratorii, în ciuda eforturilor medicale de resuscitare. În cele din urmă, femeia a decedat în dimineața zilei următoare. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar familia femeii a adus acuzații de malpraxis, afirmând că intervenția medicală s-a produs tardiv, la aproximativ 12 ore de la internare. Plângeri au fost depuse atât la Colegiul Medicilor, cât și la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

În ciuda acestor acuzații, reprezentanții spitalului susțin că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a salva viața pacientei. Și că vor efectua propriile investigații. Ovidiu Pruteanu, soțul femeii decedate, a relatat presei despre experiența sa cu medicii de la spital. Subliniind discrepanțele dintre plângerile femeii și deciziile medicilor. Această tragedie aduce aminte de un caz similar petrecut cu câteva luni în urmă, la Botoșani. Unde o altă femeie însărcinată și-a pierdut viața în circumstanțe asemănătoare, sub privirile neputincioase ale medicilor. Lăsând în urmă întrebări și acuzații legate de calitatea intervenției medicale.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...