Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Petrom cumpără 50% din Electrocentrale Borzești

OMV Petrom se pregătește să achiziționeze 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești de la RNV Infrastructure. Această companie deține proiecte cu surse regenerabile ce însumează aproximativ 1 GW, din care 950 MW sunt eoliene și 50 MW fotovoltaice. În plus, OMV Petrom va prelua în întregime Renovatio Asset Management. Acesta este proprietarul celei mai ample rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România. Cuprinzând peste 400 de puncte de încărcare, cu planuri de extindere la aproximativ 650 până în 2026.

Prin această colaborare, OMV Petrom, alături de Renovatio, are în vedere investiții de aproximativ 1,3 miliarde euro până în 2027 în surse regenerabile în România, inclusiv finanțare bancară. Contribuția estimată a OMV Petrom pentru achiziție și construcția proiectelor se ridică până la 350 de milioane de euro.

De interes pentru Bacău: CRAB scumpește apa din nou.

Finalizarea tranzacțiilor este programată pentru prima parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiții. Achiziționând 50% din cel mai mare portofoliu de proiecte eoliene din România, OMV Petrom completează portofoliul existent de proiecte fotovoltaice de 1 GW, cu parcul fotovoltaic și patru parcuri eoliene urmând să fie construite în zona de nord-est a țării.

Se estimează că parcul fotovoltaic va începe furnizarea de energie electrică în sistemul energetic național începând din 2024. Parcurile eoliene sunt prognozate să înceapă producția treptat între 2025 și 2027. Aceste proiecte au deja acces la rețeaua națională de transport a energiei electrice.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...