Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Se lucrează intens pe primele două loturi din Autostrada A7 Moldova

Se lucrează intens pe primele două loturi din Autostrada A7 Moldova. Activitatea pe şantier a crescut semnificativ pe primele două loturi ale Autostrăzii Moldovei (A7), fapt ce permite deschiderea circulaţiei pe primii 49,35 de kilometri până la sfârşitul acestui an, conform declaraţiilor directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Pe lotul 1 (Dumbrava – Mizil), de 21 km, se desfăşoară lucrări de reprofilare taluze şi montare prefabricate pentru podeţe. Progresul fizic a atins 43%. Lotul este gestionat de Asocierea Impresa Pizzarotti & SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL, iar valoarea contractului este de 1,46 miliarde de lei, fără TVA.

Vezi și: Secretar de stat: Se va semna ultimul contract pentru executarea lucrărilor la autostrada A7.

Lotul 2 (Mizil – Pietroasele), cu o lungime de 28,35 km, înregistrează o progresie fizică de 41,2%. Aici au început lucrările de instalare a grinzilor, montare dale şi a elementelor prefabricate pentru podeţe. Execuţia este gestionată de Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC, iar valoarea contractului este de 1,24 miliarde de lei.

Directorul CNAIR a subliniat necesitatea unei creșteri progresive a mobilizării în special pe lotul Mizil – Pietroasele. Ambii contractori au început lucrările în august 2022, cu termene de deschidere programate pentru anul 2024. Finanţarea construcţiei provine din Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

februarie 9, 2024

La finele anului precedent, în județul Vaslui,...

februarie 9, 2024

4,5 milioane de lei finanțare pentru sport....