Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Se vor rebilita secțiile ATI și Chirurgie Ortopedică Pediatrică

Secțiile ATI și Chirurgie Ortopedică Pediatrică urmează să fie reabilitate. Potrivit declarațiilor președintelui CJ Bacău, Valentin Ivancea, au fost inițiate lucrările pentru reabilitarea și modernizarea Secțiilor de Terapie Intensivă (ATI) și Chirurgie Ortopedică Pediatrică. Acestea sunt situate în corpul B (etajele I și II), din cadrul Secției de Pediatrie. Această investiție este parte a proiectului:

„Îmbunătățirea capacității și capabilității SJU Bacău prin dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”.

Vezi și: Amendă de 100.000 lei la Complexul Trotuș din Onești.

Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale și activitatea curentă, se va instala un lift – targă care va facilita accesul între Blocul Operator și Salonul ATI. De asemenea, conform normelor europene, va fi amenajat un spațiu multifuncțional de relaxare pentru copiii internați, situat deasupra clădirii. Valoarea totală a acestei investiții se ridică la aproximativ 9,5 milioane euro, majoritatea fondurilor provenind din PNRR, Componenta 12 – Sănătate, iar diferența fiind acoperită de Consiliul Județean Bacău.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...