Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: SSPM propune creșterea tarifelor serviciilor furnizate în cimitire

SSPM propune creșterea tarifelor serviciilor furnizate în cimitire. Printr-o adresă înregistrată la Primăria Municipiului Bacău sub numărul, Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) Bacău SA a cerut actualizarea taxelor și tarifelor aplicate pentru serviciile furnizate în cimitire. Această solicitare este motivată de contextul economic actual la nivel național. Acesta, care este influențat de creșterea prețurilor materialelor de construcție și a combustibililor. Totodată și de majorarea salariului minim pe economie de la data ultimei modificări a tarifelor conform Hotărârii Consiliului Local nr. 456/31.10.2022. De asemenea, se consideră necesară creșterea tarifelor pentru serviciile de pază, renovarea și întreținerea clădirilor, gardurilor și infrastructurii din cimitire.

Vezi și: Amendă de 50.000 de lei pentru o scurgere de petrol.

Propunerile includ și introducerea unor noi tarife pentru a acoperi toate situațiile întâlnite în gestionarea cimitirelor.

Deși ultima actualizare a tarifelor a avut loc în 2022, unele creșteri sunt considerabile. De exemplu, tariful pentru înhumarea unui decedat și săparea unei gropi crește de la 264 de lei la 700 de lei. Reprezentând o majorare de peste două ori și jumătate. Taxa pentru obținerea unui aviz pentru construcția unui loc dublu în cimitir crește de la 264 de lei la 390 de lei. Taxa de acces la utilități pentru constructorii din cimitir urcă de la 27 de lei la 500 de lei. Costul unui loc de veci la Cimitirul Sărata II, pe o perioadă de 25 de ani, se majorează de la 760 de lei la 1085 de lei.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!