Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Stanciu-Viziteu este subiectul unei investigații într-un dosar al DNA

Stanciu-Viziteu este subiectul unei investigații într-un dosar al DNA. Primarul USR al municipiului Bacău, Lucian Daniel Viziteu, a anunțat că este subiectul unei anchete desfășurate de DNA. La începutul acestui an, presa locală din Bacău a relatat despre cazul unei funcționare. Inspectorul de specialitate la Bazele Sportive din cadrul Primăriei Bacău, care a locuit într-un apartament de peste 100 de metri pătrați, complet utilat și modern, deținut de administrația locală. Primăria Bacău are posibilitatea de a atribui aceste locuințe de serviciu, însă numai cu aprobarea Consiliului Local, deoarece se află în patrimoniul municipiului.

Vezi și: Finanțare de 9 milioane de euro pentru reparația conductelor de apă.

Primăria a dispus evacuarea din apartament a respectivei funcționare

Primarul Lucian Daniel Viziteu a declarat că nu se simte vinovat și că așteaptă decizia anchetatorilor în acest caz:

”Este vorba despre un apartament, o locuință de serviciu folosită de o angajată a Primăriei, pentru care anchetatorii consideră că nu a fost alocată în mod legal. Aceste lucruri s-au întâmplat întotdeauna, fără nicio aprobare de la Consiliul Local. S-a presupus că unele dintre apartamente au fost acordate altor instituții prin hotărâri ale Consiliului Local. Ele au fost administrate de alții, cum ar fi Clubul Sportiv sau Teatrul.

Mai departe, fiecare instituție le alocă prin decizii ale executivului, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Primăriei. Implicarea mea este că am semnat un proces verbal de predare-primire a apartamentului, am fost audiat și eu și mulți alții din primărie și așteptăm o rezoluție. Calitatea care mi-a fost atribuită este aceea de suspect, fiind acordată a doua zi după deschiderea dosarului pentru toți.” În urma cererilor de informații din partea unei publicații locale din Bacău,

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...