Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Taxele și impozitele cresc de anul viitor cu 14%

Proiectul referitor la taxele și impozitele locale pentru anul 2024 a fost postat pe site-ul municipiului Bacău pentru a fi consultat de public. Conform acestui proiect, taxele și impozitele locale urmează să crească cu 13,8%, indicele inflației pentru anul 2022. În cadrul consultării publice, se propune o creștere a taxelor și impozitelor locale cu 13,8%, conform ratei inflației pentru anul 2022.

Conform prevederilor art. 491 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, s-a procedat la indexarea tuturor impozitelor și taxelor stabilite în sume fixe cu această rată de inflație. Excepție face impozitul pe mijloacele de transport de marfă cu masă totală autorizată de 12 tone sau mai mul. Acesta este calculat pe baza ratei de schimb a monedei euro conform Jurnalului Oficial al Uniunii Europene. Acest lucru este prevăzut în Directiva 1999/62/CE.

Citește și: Botoșani: AJPIS informează că au fost virații banii pe luna decembrie pentru cele 17.000 de persoane cu handicap.

În propunerea pentru anul 2024, autoritățile propun menținerea acelorași cote de impozitare pentru impozitul pe clădiri. Restul impozitelor și taxelor locale urmând să fie indexate doar cu rata inflației sau cu rata de schimb euro. Potrivit proiectului publicat pe site-ul Primăriei, aceste majorări ar conduce la o estimare a încasărilor suplimentare pentru anul viitor: 4.270.000 lei. Acesta se aplică pentru impozitul/taxa pe clădiri. Totodată, 717.600 lei pentru impozitul/taxa pentru teren. Deasemenea, 2.097.600 lei pentru impozitul pe mijloacele de transport.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!