Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Un centru de adăpost temporar pentru refugiați a fost amenajat pe terenul de sport din Comănești

Un centru de adăpost temporar pentru refugiați a fost amenajat pe terenul de sport din Comănești. În această perioadă, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” din județul Bacău au coordonat un exercițiu complex de pregătire în colaborare cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și Primăria Orașului Comănești. Scenariul exercițiului a vizat gestionarea situațiilor de urgență generate de sosirea unui număr semnificativ de refugiați.

Pe stadionul orașului Comănești, au fost amenajate corturi, instalate echipamente specifice ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Au fost furnizate facilități medicale și simulate proceduri de primire și gestionare a refugiaților. Această inițiativă a implicat resursele locale și organizații partenere, contribuind la o abordare bine coordonată.

Alături de DSU și UNHCR, au participat la simulare:

  • forțele de ordine locale
  • inclusiv Poliția Orașului Comănești
  • Detașamentul de Jandarmi Moinești
  • Politia Locala Comănesti
  • Serviciul Voluntari pentru Situatii de Urgență din cadrul Primăriei Oraș Comănești

Citește și FOTO. Muzeul de Istorie Naturală își deschide porțile pe 23 ianuarie

Obiectivul comun a fost evaluarea și îmbunătățirea capacităților de intervenție în cazul unor situații de criză umanitară.

Exercițiul a fost planificat într-un scop preventiv și a făcut parte din activitățile regulate de pregătire pentru a asigura o reacție eficientă și coordonată în situații de urgență. Autoritățile locale au subliniat importanța acestor simulări pentru consolidarea pregătirii comunității în fața unor evenimente neprevăzute. Oferind astfel o oportunitate tuturor participanților de a evalua și îmbunătăți protocoalele de intervenție.

Deși autoritățile afirmă că acest exercițiu este exclusiv o simulare pentru testarea și îmbunătățirea capacităților de intervenție în situații de urgență, există posibilitatea ca acesta să aibă și un aspect informativ mai amplu. Astfel, se pot ridica întrebări cu privire la eventualele informații suplimentare pe care autoritățile le-ar putea deține, inclusiv aspecte legate de securitatea națională sau provocări umanitare iminente. Cu toate acestea, până în prezent, autoritățile nu au furnizat detalii suplimentare despre motivele specifice ale acestui exercițiu, menținând că face parte din practicile obișnuite de pregătire pentru situații de urgență.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...