Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Un urs terorizează un sat întreg 

Un urs terorizează un sat întreg. Localnicii spun că sunt nevoiți să facă de pază noaptea pentru a-și proteja gospodăriile și animalele de prădător. De aproximativ două săptămâni, acest animal sălbatic intră în curțile oamenilor în căutare de hrană. Acesta a ucis mai multe animale domestice. Locuitorii au solicitat intervenția jandarmilor, iar autoritățile au emis mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT. Imaginile surprinse în miezul nopții pe străzile comunei Răcăciuni arată cum oamenii sunt nevoiți să facă față acestei amenințări iminente.

Un localnic povestește cum ursul a atacat o oaie și a rănit-o grav, trăgând-o apoi la distanță. Abia când câinii au început să latre, acesta a fugit. Un alt localnic afirmă că ursul a ucis mai multe capre. Acesta a sunat la 112 pentru a solicita intervenția jandarmilor, sprijiniți de vânători.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Alexandra Danculea, a confirmat că ursul a fost localizat. A fost alungat cu ajutorul petardelor de infanterie și a semnalelor luminoase și acustice.

Vezi și: Produse farmaceutice confiscate la frontieră.

Conștienți că ursul ar putea reveni în căutare de hrană, localnicii organizează focuri de tabără. Aceștia ies din casă la intervale regulate pentru a străbate cu lanternele pădurea și a face față eventualelor atacuri ale animalului sălbatic. În timp ce așteaptă ca autoritățile să ia măsuri pentru relocarea ursului, jandarmii îi îndeamnă pe oameni să nu intervină singuri și să ceară ajutor în astfel de situații.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...