Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Bacău: Zona Pasajului Revoluției va fi spațiu pietonal

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, a dat startul lucrărilor pentru reamenajarea Pasajului Revoluției. Acolo unde se va crea o zonă pietonală în cadrul unui proiect evaluat la 3 milioane de lei. Noul spațiu de promenadă va fi dotat cu alei dedicate copiilor și artiștilor. Se vor dota și cu restaurante și cafenele conform conceptului propus de arhitectul câștigător al concursului organizat de municipalitate.

Citește și Licitații publice privind închierea mai multor locuri de parcare de reședință

„Mobilierul urban, pavajul nou, elementele decorative, arborii și plantele vor înlocui aspectul actual, cenușiu. Accesul mașinilor nu va mai fi permis după finalizarea proiectului, iar în schimb, vom oferi spații de parcare pentru biciclete”, a subliniat primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Aceasta va fi prima stradă din Bacău care va fi închisă pentru a deveni o zonă pietonală, iar în funcție de feedback-ul comunității, proiectul ar putea fi extins și în alte zone. Se estimează că lucrările vor dura patru luni, iar costurile vor fi acoperite din bugetul municipalității pentru reamenajarea Pasajului Revoluției.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...