Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Cel mai bogat liceu de la țară

Cel mai bogat liceu de la țară. Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din comuna Șendriceni, județul Botoșani, este o instituție de învățământ care pregătește sute de tineri din mediul rural în meserii foarte căutate pe piața muncii. Reușind să genereze venituri de aproximativ un milion de lei anual din producția proprie. Este pe cale să devină un centru de excelență. Pentru tinerii din zonele rurale, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” reprezintă o oportunitate de a scăpa de sărăcie și de a învăța o meserie. Aici, elevii sunt instruiți în ateliere moderne de către profesori calificați pentru a deveni profesioniști în domenii de mare cerere pe piața muncii.

citește și: De la debutul războiului, peste 7,2 milioane de ucraineni au traversat granița și au intrat în România

Elevii au oportunitatea de a efectua practică prin parteneriate cu fermieri locali, ateliere auto sau restaurante. Folosind utilaje moderne, ceea ce le oferă experiență directă în câmpul muncii. Cei mai buni elevi au posibilitatea de a efectua practică și în alte țări europene precum Italia sau Portugalia.

Generează venituri anuale de aproximativ un milion de lei

Liceul Tehnologic din Șendriceni, cu o tradiție de peste o sută de ani, se află într-un conac boieresc și a fost transformat în școală în perioada interbelică. Înainte de aceasta, funcționa ca o școală pedagogică. Cu trecerea anilor, liceul s-a adaptat și a devenit una dintre cele mai importante unități de învățământ rural din România. Concentrându-se pe formarea de meseriași pentru piața muncii. Instituția oferă profiluri tehnologice și profesionale, precum mecanic auto, mecanizator agricol (tractorist), bucătar, tehnician veterinar, instalator, tâmplar, și multe altele. Absolvenții au șanse bune de a se angaja sau de a-și deschide propria afacere în domeniu.

Liceul dispune de dotări moderne și oferă elevilor posibilitatea de a lucra cu utilaje de ultimă generație și de a efectua practică pe teren, fie la fermieri, fie la restaurante sau ateliere auto. De-a lungul timpului, au fost realizate investiții masive în ateliere de mecanică agricolă, mecanică auto, tâmplărie și instalații. O caracteristică distinctivă a liceului este faptul că este autosustenabil, generând venituri anuale de aproximativ un milion de lei din propria producție agricolă și lactată. Banii obținuți sunt reinvestiți în dotări și echipamente moderne pentru liceu, ceea ce contribuie la creșterea calității educației oferite elevilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...