Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: 28 de milioane de lei pentru 13 centre de zi destinate copiilor

28 de milioane de lei pentru 13 centre de zi destinate copiilor. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a aprobat șase noi proiecte pentru județul Botoșani în cadrul programului finanțat prin PNRR. Acesta este destinat investițiilor în centrele de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie. Această inițiativă continuă evaluarea și implementarea proiectelor primăriilor. Programul național, integrat în PNRR, are în plan construirea a 150 de centre de zi sau modernizarea și extinderea unor clădiri pentru a deveni astfel de centre, având la dispoziție un buget de 50 de milioane de euro.

În prezent, în județul Botoșani, au fost validate 13 proiecte de investiții în această direcție. Cele șase proiecte nou aprobate sunt destinate localităților Flămânzi, Corni, Coșula, Hilișeu-Horia, Nicșeni și Trușești.

Citește și: Protest pe pasarela Bucium. Șoferii sunt nemulțumiți de cozile infernale.

Pe lângă acestea, alte șapte localități din județul Botoșani,  Hudești, Mihălășeni, Concești, Frumușica, Păltiniș, Drăgușeni și orașul Darabani au semnat contractele de finanțare la începutul acestei săptămâni. Cele 13 proiecte aprobate pentru înființarea centrelor de zi pentru copii implică o investiție de peste 28 de milioane de lei.

Aceste centre de zi oferă copiilor proveniți din familii vulnerabile șansa de a avea un viitor stabil. Astfel le asigură accesul la o masă caldă și oferindu-le consiliere, orientare școlară și profesională din partea specialiștilor. Proiectele au fost depuse de autoritățile locale în urma identificării familiilor vulnerabile.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

februarie 9, 2024

La finele anului precedent, în județul Vaslui,...

februarie 9, 2024

4,5 milioane de lei finanțare pentru sport....